Christel uit izegem


“Ik had door het programma minder last van gewrichtspijnen waardoor ik een operatie niet moest ondergaan!

De maat was vol. Ik  had het gevoel fysisch niets meer aan te kunnen. Mijn gewicht ging steeds de hoogte . Wandelen, trappen op en af ging steeds moeilijker en moeilijker. Ik had overal pijn aan mijn gewrichten en had ook een operatie aan de schouder gehad. De kans op nieuwe heupen, nieuwe knieën en een tweede schouderoperatie werd heel reëel.
Op aanraden van een vriendin die zelf het programma volgde besliste ik toch om de stap te zetten en ervoor te gaan. De vele pijn en de slechte mobiliteit waren hierbij de grootste drijfveer, dit nog meer dan mijn gewicht op zich.
Na enkele maanden voelde ik reeds beterschap. De pijn was met meer dan de helft verminderd en ik kon terug tot 10 km wandelen. Mijn gewicht daalde van 80 naar 65 kg in 6 maand tijd.
Het behoud van dit evenwicht blijft echter een opdracht. Het is niet steeds gemakkelijk om mijn gewicht onder controle te houden en vervallen in oude gewoontes is soms erg verleidelijk.
Minder pijn, terug kunnen wandelen en fietsen en minder kans op chirurgische ingrepen wegen wel op tegen de inspanningen. Ik heb er heel wat voor in de plaats terug gekregen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!